Vrouwen Cirkels

Vrouwen Cirkels

De Cyclus

Dat de maan de zee beïnvloedt door het elektromagnetisch veld van de aarde is algemeen bekend. Eb en vloed zijn het gevolg van de maan. Precies zo kan de maan ook het menselijk lichaam beïnvloeden. Met name de cyclus van een vrouw is een mooie afspiegeling van de cyclus van de maan en lopen van nature in 28 dagen synchroon met elkaar. Eén van de oudste wijsheden van de vrouw is mijn inziens ook haar eigen ‘maancyclus’.

Dit maakt dat de belangrijkste momenten in de cyclus van de maan, de nieuwe- en de volle maan, prachtige momenten voor vrouwen zijn om samen te komen in cirkel. Veel vrouwen voelen dan ook dat bepaalde processen om aandacht vragen rondom nieuwe- en volle maan. Door bewust stil te staan bij deze processen kan de Vrouw weer terug in contact komen met haar eigen cyclus.


Nieuwe Maan

Tijdens de Nieuwe Maan is de energie evenals de sapstroming in ons lichaam meer naar binnen gericht. het lichaam is op dit moment zo ingesteld dat de vochtregulatie trager is. Dit zorgt voor een meer geconcentreerde opname van belangrijke stoffen in onze cellen en deze langer de tijd hebben om vitamine en mineralen op te nemen. Je kan je wel voorstellen dat een mooie intentie in het energieveld op dit moment ook een krachtige manier is om dromen groots neer te zetten.

Iedere Nieuwe Maan is een nieuw begin van de cyclus en heeft haar eigen thema dat we uitwerken tijdens de cirkel en waar je zelf de rest van de maand mee aan de slag kunt. Zowel binnenin jezelf als buiten jezelf.


Volle Maan

Tijdens de Volle maan is de energie evenals de sapstroom in ons lichaam meer naar buiten gericht in expansie. De cellen laten makkelijker vocht los aan de bloedcirculatie. Hoe meer vocht er deze dag door het lichaam circuleert hoe makkelijker gifstoffen het lichaam kunnen verlaten. In ons energieveld laten we datgene los dat ons niet langer dient en zijn we dankbaar voor datgene wat we tijdens deze cyclus verkregen hebben.

De volle maan staat voor expansie en vervulling. Een weerspiegeling van het licht dat we mogen schijnen, ten volle! Dat wat van binnen om aandacht vraagt mag nu in het volle licht staan, zodat het getransformeerd kan worden en tot uiting kan komen.


Vrouwen in Cirkel

Lieve Vrouwen, Sisters, Wise ones, lets gather, the time is Now!

Laten we onze harten bundelen evenals onze wijsheid diep van binnen, onze grootsheid, vreugde en ons verdriet. Laten we lachen met elkaar en lol hebben zoals alleen vrouwen dat kunnen, maar laten we ook helen, de diepe (collectieve) wonden die we meedragen in alle cellen van ons bestaan. Laten we niet langer zwijgen, maar onze STEM hoorbaar maken voor dat waar we voor staan. De tijd van zwijgen is voorbij! Laten we de collectief vrouwelijke kracht in ere herstellen, zodat deze wereld kan transformeren naar een prachtig paradijs voor alle generaties die nog gaan komen.

Krachtige vrouwen, laten we niet langer slechts aan de oppervlakte verbinden, maar laten we onze verbinding verdiepen, zodat de wijsheid die wij vrouwen bij ons dragen vanuit onze grootmoeders en de gehele vrouwenlijn achter ons, her-Innert kan worden.We are all ONE and all in this together! The time is now, let’s act and make this beautiful world shift.


Nieuwsgierig geworden en wil je ook een keer een Cirkel bijwonen? Hou de agenda in de gaten voor de aankomende Maan-Cirkels.