Integrale therapie

Integrale therapie

Integrale therapie is gericht op de mens in zijn geheel. Ieder mens bestaat uit verschillende bewustzijnslagen. En de mate van bewustzijn dat een persoon op de verschillende lagen heeft, vertelt iets over het algehele bewustzijnsniveau. Dit maakt dat we het leven ieder op ons eigen unieke manier ervaren. Deze bewustzijnslagen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze mate van bewustzijn in de verschillende lagen bepaalt hoe we naar de wereld om ons heen maar ook hoe we naar onszelf kunnen kijken. Iedere bewustzijnslaag werkt met en in elkaar door. Het kan gezien worden als een samenwerkend systeem.

Blokkades

Als ergens een blokkade optreedt en deze wordt niet opgemerkt, werkt dit door net als een domino effect. De klacht uit zich in de volgende bewustzijnslaag, net zo lang totdat er actie ondernomen wordt. Het is een prachtig mechanisme dat samenwerkt met onze kern, ons Zelf, zodat deze weer gehoord wordt. Zo kan de persoon zijn authentieke Zelf tot expressie brengen in deze wereld.

Geen strak stappenplan

Integrale therapie is niet afgesteld op één bepaalde therapie vorm. Het volgt geen strak stappenplan, maar beweegt mee met het proces van de persoon. Het kijkt naar het totale plaatje zodat er een keuze gemaakt kan worden die volledig afgestemd is. Zo zorgt het voor een kijken voorbij de klacht en de huidige laag waarin deze zich bevindt. De ervaringen waar de persoon mee te maken heeft staan vaak in verbinding met verdrongen, niet geaccepteerde aspecten in zichzelf. Hier aandacht aan geven, het doorleven, loslaten en integreren zorgt voor meer ruimte voor het Zelf. Het uiteindelijke ‘doel’ is de persoon terug te brengen naar de authentieke kern, het Zelf.

Terug naar de vrouwelijke essentie

Dit individuele traject is gebaseerd op het terug her-inneren van de vrouwelijke kracht in jou. We onderzoeken welke overtuigingen en blokkades losgelaten mogen worden om zo de vrouwelijke kracht weer te laten stromen. We gaan op zoek naar het licht in jou en geven weer klank aan de innerlijke stem zodat deze richting wijzer kan worden van de verdere levensweg.

Let’s meet!

Ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen of wil je meer weten over integrale therapie? Neem dan gerust contact met me op!

‘Het zelf is ons levensdoel, want het is de meest volledige uiting van die hoogst belangrijke eenheid die wij individualiteit noemen’.
– C.G. Jung