Sacred Cacao

Sacred Cacao

Traditionele Cacao

Al eeuwen lang wordt Cacao traditioneel gebruikt op verschillende manieren; in ceremonies, rituelen of als (hulpstof in) medicijn. Niet voor niets wordt Cacao een hart-opener genoemd. De effecten van Cacao zorgen voor een gevoel van liefde, dankbaarheid, creativiteit en expansie vooral in het hart gebied. Het bevat veel antioxidanten en mineralen zoals koper, ijzer en magnesium dat de spieren helpt ontspannen. Door de antioxidanten openen de bloedvaten zich en kan zuurstof makkelijker door het lichaam verspreiden. De hersenen en het hart kunnen zelfs tot 40% meer aan zuurstof ontvangen. Cacao werkt als katalysator voor expressie en helpt diepere emoties en gevoelens makkelijker te uiten, waardoor er meer ruimte ontstaat en je een vrijer gevoel zal ervaren.


Tijdens de ceremonie werken we met intenties, ademhaling, visualisatie, stilte, muziek en ruimte om te verbinden en te delen.


De ceremonie

Een ceremonie waar cacao wordt geschonken kan je ervaren als een helende reis, waarin de ruimte wordt geboden jeZelf te leren kennen op een dieper niveau. Het plantmedicijn wordt gemaakt van kruiden en een 100% rauwe, biologische ceremoniële Cacao uit Bolivia. Cacao biedt je de gelegenheid op een zachte manier naar jezelf en naar de gevoelens en emoties die zich aandienen te kijken met de aandacht die het verdient. Zo kunnen eerder gevormde blokkades weer gaan stromen en uiteindelijk loslaten. Er ontstaat dan nieuwe ruimte. Een prachtig moment om nieuwe intenties voor jezelf te verankeren en van binnen naar buiten te brengen.


Let’s meet!

Wil je meer weten of heb je vragen over Sacred Cacao? Neem dan gerust contact met me op!