Sacred Cacao Ceremonie ~ 1 mei 2021

by Gaiawise

Wat is Sacred Cacao?

Al eeuwen lang wordt Cacao traditioneel gebruikt op verschillende manieren; in ceremonies, rituelen of als (hulpstof in) medicijn. Niet voor niets wordt Cacao een hart-opener genoemd. De effecten van Cacao zorgen voor een gevoel van liefde, dankbaarheid, creativiteit en expansie vooral in het hart gebied.

Het bevat veel antioxidanten en mineralen zoals koper, ijzer en magnesium dat de spieren helpt ontspannen. Door de antioxidanten openen de bloedvaten zich en kan zuurstof makkelijker door het lichaam verspreiden. De hersenen en het hart kunnen zelfs tot 40% meer aan zuurstof ontvangen! Cacao werkt als katalysator voor expressie en helpt diepere emoties en gevoelens makkelijker te uiten, waardoor er meer ruimte ontstaat en je een vrijer gevoel zal ervaren.

De ceremonie

Deze ceremonie wordt begeleidt in samenwerking mer Raymond Vijverberg – Bliss Life-Work. Wij zullen onze krachten bundelen en een veilige bedding bieden voor het beleven van een mooie ervaring met Cacao. Tijdens deze Cacao ceremonie krijg je de mogelijkheid om een helende reis te maken, waarin de ruimte wordt geboden jeZelf te leren kennen op een dieper niveau. Het plantmedicijn wordt gemaakt van verschillende kruiden en een 100% rauwe, biologische ceremoniële Cacao uit Bolivia.
Cacao biedt de gelegenheid om op een liefdevolle manier te kijken naar de gevoelens en emoties die aandacht verdienen. Door hier ruimte aan te geven kunnen eerder gevormde blokkades weer gaan stromen. Er ontstaat dan nieuwe ruimte. Een prachtig moment om nieuwe intenties voor jezelf te verankeren en van binnen naar buiten te brengen.

Tijdens de ceremonie werken we met verschillende tools; intenties, ademhaling, visualisatie, vuur ritueel, stilte, muziek en ruimte om te verbinden en te delen. We sluiten af met een vegetarische potluck*, zodat iedereen weer gevoed en gegrond richting huis kan (rijden). De ceremonie start om 11.00 uur en we sluiten af rond 17.30 uur.

*Bij een potluck neemt iedereen een kleine, vegetarische versnapering mee om met elkaar te delen (denk aan een nootje, fruit, kaas, een home made bakseltje enz.).

Voorbereiding

De dag vóór de ceremonie wordt aangeraden geen alcohol en cafeïne te nuttigen en de maaltijden licht te houden, zodat je met een zuiver lichaam de ceremonie instapt. De dag van de ceremonie kun je ‘s morgens licht ontbijten.
4 uur vóór de ceremonie begint een periode van vasten, zodat het lichaam schoon is en alle energie gebruikt kan worden voor het ontvangen van het medicijn.

Contra indicaties

Iedere vorm van medicatie evenals een lage bloeddruk kunnen een contra indicatie zijn. Bij aanmelden zullen we hiernaar vragen.

Kosten en aanmelden

  • De kosten voor het bijwonen van deze ceremonie bedragen € 75.- p.p. Je ontvangt hiervoor een betaalverzoekje.
  • Na betaling is jouw plekje definitief gereserveerd.
  • Je ontvangt een mail met extra informatie na definitieve aanmelding.

Ik kijk ernaar uit je te mogen ontvangen!